Potřebujete poradit? Volejte +420 724 325 894

Srnčí kýta marinovaná v červeném víně se skořicí

Hlavní jídla

Marinovaní pomůže zvěřině uvolni všechny chutě. Tento recept si sice musíte připravit 24 hodin dopředu, ale výsledek bude stát určitě za to.

Ingredience

Co budete potřebovat? 

  • 1 kg srnčí kýty
  • 1 ks  větší mrkve
  • 1 ks  velké cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce  bramborového škrobu
  • 100 g  másla
  • 4 lžíce řepkového oleje

Na marinádu

  • 500 ml červeného vína
  • 1 ks  cibule
  • 3-4 stroužku česneku
  • 10 kuliček  jalovce
  • 1 snítka  rozmarýnu
  • 5 lístků  šalvěje
  • 1 ks celé skořice
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky  mletého pepře

Jak na to? 

Maso nakrájejte na malé medailonky a dejte do mísy, zalijte vínem, přidejte nakrájenou cibuli, najemno nakrájený česnek, jalovec, skořici, šalvěj, rozmarýn, sůl a pepř.

Promíchejte přikryjte a nechte marinovat alespoň 24 hodin v chladu, občas promíchejte.

Očištěnou mrkev, cibuli a celer nakrájejte a orestujte na oleji, zalijte skleničkou marinády a povařte do změknutí zeleniny.

Pak omáčku propasírujte, přidejte bramborový škrob a povařte 5 minut.

Srnčí medajlonky vyjměte z marinády a na másle opečte doměkka. Podáváme jemně přelité omáčkou, doporučná příloha: šťouchané brambory, nebo špekový knedlík. Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.

Kýta
Chlazené
380 Kč
Detail