Potřebujete poradit? Volejte +420 724 325 894

Pomalu pečená krkovička z Letohradského chmelového prasátka s beraními rohy, jablkem a slaninou 

Hlavní jídla

Letohradské chmelové prasátko je naše velká specialita. Chmelová složka, kterou pašíci dostávají při krmení, má vliv na vůni i chuť masa. Když přidáte další ingredience, o dokonalou hru vjemů je postaráno. Co třeba tento recept? Využijete v něm i beraní rohy. Že to zní jako zajímavá kombinace? Mrkněte na to.  

Ingredience

Co budete potřebovat? 

  • 4 hrubší plátky krkovičky
  • 2 cibule
  • 100 g anglické slaniny nakrájené na proužky
  • 1 jablko
  • 4 beraní rohy - tedy speciální papriky
  • 4 stroužky utřeného česneku
  • lžíce pikantní hořčice
  • 200 - 250 ml slabšího piva
  • sůl
  • pepř
  • lžíce sádla

Jak na to? 

Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodinky odležet. Mezitím si připravíme pekáček. Na dno dáme nakrájenou cibuli a jablko na plátky. Nakonec přidáme beraní rohy.

Položíme maso, které jsme osolili. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přidáme sádlo, posypeme slaninou a pekáček přikryjeme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů, a to přibližně 2 - 2,5 hodiny. Maso musí být úplně měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.

Ideální příloha: šťouchané brambory

Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.

Krkovička
Chlazené
159 Kč
Detail