Potřebujete poradit? Volejte +420 724 325 894

Kančí hřbet na bylinkách, pečený v celku

Hlavní jídla

Tento recept je náš oblíbený. Kančí hřbet se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní víno a o zbytek se postará naše maso.

Ingredience

Co budete potřebovat? 

  • 1 kg kančí hřbet

Na marinádu

  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • 4 polévkové lžícečerveného vína
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • dvě plné hrsti čerstvých bylinek
  • 1 kávovou lžičku koření na divočinu
  • 1 kávovou lžičku sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
  • 3 střední cibule
  • olej
  • 1 kostka extra bujónu,
  • 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
  • vřelá voda na podlití

Jak na to? 

Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majonézy, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme.

V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka.

Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu.

Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 polévkovou lžíci mouky a vmícháme do šťávy. Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany.

Kančí hřbet nakrájíme na stejnoměrné plátky, přelijeme výpekem.

Doporučená příloha: kus kus, nebo pečené brambůrky.

Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.

Hřbet
Chlazené
440 Kč
396 Kč
Detail