Potřebujete poradit? Volejte +420 724 325 894

Konfitování

Řeč je o jednom ze způsobů,  jak připravit velmi lahodné maso. Nikdy jste to nezkoušeli? Tady je stručný popis, jak na to. Hlavní finta je v tom, že se maso pokládá do tuku - nejlépe vlastního.

Každopádně ale můžete použít třeba vepřové sádlo. Velikost hrnku nebo pekáče uzpůsobíte tomu, jak velký máte kus masa. To můžete nechat v celku nebo nakrájet. Potom to vše strčíte do trouby. Maso by mělo být zakryté. Nastavíte nízkou teplotu - zhruba 80 - 100 stupňů. Pak pečete, a to celkem dlouho, v řádu hodin. Přesná doba se odvíjí od toho, jaké maso zpracováváte.

Mezitím si klidně můžete odskočit udělat další věci v kuchyni, číst nebo zkouknout film. Konfitování chce svůj čas. Maso se při této technice nepřipálí, což je rozhodně výhoda. Když je po všem, je ideální pokud tuk slijeme a dále používáme. Může se hodit při přípravě dalších jídel, což správný hospodář nebo hospodyňka jistě ocení. V případě sádla je výsledkem geniální a parádně voňavá pomazánka. Když ji namažete na čerstvý chleba, bude vám jistě lupat až za ušima.

V minulosti se takto maso de facto zavařovalo. Nechávalo se v tuku zatuhnout a uložilo se v chladu pro budoucí použití. Vyzkoušet to celé můžete třeba s vepřovým. Nebo co takhle konfitovaná kachna? Alternativou je mimochodem někdy místo tuku použití vína nebo hodně silného vývaru.

vhodné maso