Potřebujete poradit? Volejte +420 724 325 894
Produkty měsíce Květen

To nejlepší maso na gril - udělejte si doma pořádnou hostinu!

Léto je ve vzduchu a s ním to, co všichni milujeme. Teplé večery, které si tak rádi zpříjemňujeme s rodinou či přáteli. Vytáhneme gril, rozpálíme uhlíky, nachystáme maso, zeleninu, dobré pití...už se také vidíte na zahradě?

Připravili jsme si pro vás výborné vyzrálé hovězí z Uruguaye, které se hodí nejen na gril.

Vybrali jsme pro vás to nejlepší maso z Uruguaye

A odkud že tahle vyzrálá masa jsou?

Uruguay je dobytkářskou velmocí. Na každého Uruguayce údajně připadají asi tři kusy skotu a osm ovcí. Zemi charakterizuje čistý vzduch, voda, slunce a bohaté pastviny zabírající 3/4 území... To je pro chov doslova ráj. Zvířata tam mají díky podnebí a způsobu péče skvělý život. A na mase je to pak znát.

Všechno chce svůj čas

O tom, jak dobré je maso na vašem talíři, rozhoduje mnoho věcí. Velkou roli hraje i stáří a zrání masa. Jde o biochemický proces, který se odehrává po porážce ve svalové tkáni. Maso se mění, postupně se stává měkčím, křehčím a získává tak typickou vůni a vzhled.

Hovězí maso zraje při teplotách kolem nuly a opravdová hovězí chuť se vyvine asi po 14 dnech. Nejlepší bývá obvykle s blížícím se koncem expirační doby. V případě masa z Uruguaye je to 3-4 měsíce intenzivního zrání a k vám se tedy dostává maso už vyzralé a připravené na kulinářský zážitek.

Jaká další masa se mohou hodit na grilování?

Nemůžete se rozhodnout co grilovat dřív? Nechte si poradit a podívejte se, jaké tipy na výběr mas vám dá v tomto videu garant naší SelaVita Academy - šéfkuchař Mirek Grusz.

Pochlubte se!

Jaký je vás nejlepší návod na grilování? Dejte nám vědět na selavita@selavita.cz nebo na našem Facebooku